Je bekijkt nu Brokkelende hoeven
test

Brokkelende hoeven

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Uncategorized

Hoe kan je brokkel hoeven behandelen.

Een verzorgend middel is dus geen overbodige luxe. Er bestaan diverse hoevenvetten en andere middelen voor het gezond houden van de hoeven, maar waarom niet zelf aan de slag gaan? Deze ‘hoevenvinaigrette’ is zeer eenvoudig te maken, niet duur, makkelijk in het gebruik én het werkt! Je hebt nodig:

– Sla- of zonnebloemolie
– Natuurazijn
– Spa- of waterfles met sportdop

Meng in de waterfles één deel van de plantaardige olie met twee delen natuurazijn. Goed schudden en klaar!

Gebruik
Gebruik deze hoevenvinaigrette drie keer per week. Bij hele droge hoeven kan er eventueel gestart worden met 1 keer per dag.
Spuit met de fles het mengsel vlak onder de kroonrand tegen de hoeven. Door de sportdop gaat dit heel makkelijk. Met een kwast kan het mengsel verder verdeeld worden. Als de fles een tijdje staat zullen de olie en azijn zich weer scheiden. Het is daarom belangrijk om voor ieder gebruik de fles goed te schudden om de olie en azijn weer te mengen.

Deze hoevenvinaigrette sluit, in tegenstelling tot sommige commerciële hoevenvetten, de hoeven niet af. Het is belangrijk dat de hoeven niet afgesloten worden omdat ze anders nog verder kunnen uitdrogen en afbrokkelen. Natuurazijn als emulgator heeft daarnaast het voordeel dat het ervoor zorgt dat de olie in de hoeven wordt opgenomen.