Paardenrusthuis en Zorgboerderij van der Weijden

Welkom

Paardenrusthuis en Zorgboerderij van der Weijden

Er zijn vele redenen om uw paard aan te melden bij Paardenrusthuis Van der Weijden. Denk aan een blessure, revalidatie of ouderdom van uw paard, maar ook vanwege veranderingen in uw persoonlijke omstandigheden. Wat de achtergrond ook is: u bent op zoek naar een fijne plek waar u uw paard met een vertrouwd gevoel wil achterlaten, of dit nu tijdelijk is of om uw paard met pensioen te sturen.

Bij Paardenrusthuis Van der Weijden hebben wij een omgeving gecreëerd waar paarden zich vrij, veilig en goed voelen. Wij bieden een stal waar bewegingsvrijheid, sociaal contact en volledige zorg en verzorging voorop  staan. Er is meer dan voldoende ruimte voor uw paard om zich 24 uur per dag vrij bewegen en te doen wat hij/zij wil; op het grote voorterrein en in de diverse paddocks is er veel plek om zich alleen of in de groep te vermaken. En natuurlijk, wanneer het buitenseizoen weer aanbreekt, lekker in de eigen vertrouwde groep het grote weiland op.

Het plaatsen van uw paard bij Paardenrusthuis Van der Weijden betekent vanzelfsprekend geen afscheid van uw paard. U bent dagelijks van harte welkom tijdens de vaste openingstijden (zie onderaan deze pagina) voor het geven van een poetsbeurt, om met uw paard een wandeling te maken door de polder of misschien wel even te rijden in onze ruime rijbaan (60 x 20 meter).

De dagelijkse verzorging wordt door ons gedaan, dus u kunt als eigenaar op stal vooral lekker bezig zijn met uw paard. Paardenrusthuis Van der Weijden stelt 24 uur per dag ruwvoer (hooi) beschikbaar en draagt ook zorg voor overige voeding, waarbij tevens kan worden voorzien in specifieke dieetwensen of medicatie (alles geheel in overleg met en uitsluitend in opdracht van u als eigenaar van het paard).

Paardenrusthuis Van der Weijden hanteert een “ALL-IN TARIEF” voor de dagelijkse verzorging, volop ruwvoer (hooi), enten, mestonderzoek en ontwormen.

Een andere aanpak

Paarden en pony’s die een goede oude dag hebben verdiend of jonge(re) dieren die door een aandoening (tijdelijk) arbeidsongeschikt zijn geworden, zijn bij ons van harte welkom. Maar u kunt ook bij ons terecht wanneer u tijdelijke stalling zoekt voor uw paard, bijvoorbeeld omdat u op reis gaat of even niet in de gelegenheid bent om voor uw paard of pony te zorgen. Wij nemen de volledige verzorging van u over.

Onze accommodatie bestaat uit:

  • Loopstallen waar de paarden in groepen leven
  • Paddocks, die aansluiten bij de stallen, waar de paarden het hele jaar rond naartoe kunnen lopen
  • Weilanden waar de paarden en pony’s naartoe kunnen lopen (zolang weer/seizoen dit toelaat)
  • Buitenrijbaan waar ook gelongeerd mag worden (60 x 20 meter)
  • Diverse poetsplaatsen

Even voorstellen Anneclaire en Don

Wij zijn Anneclaire van der Weijden en Don Roubos, sinds 2016 de hele blije ouders van dochter Carmen. In 2015 zijn wij gestart met Paardenrusthuis Van der Weijden in Nieuw-Vennep.

De grote inspiratiebron voor het openen van het paardenrusthuis was ons eigen paard Kasiopeya. Ze was gek op rennen en eten en was in de gelukkige situatie dat ze bij ons thuis meer dan voldoende ruimte had om in vrijheid te kunnen leven. Wij zagen en merkten hoe fijn ze dit vond en hieruit ontstond het idee om een plek op te zetten waar ook andere paarden die vrijheid zouden kunnen ervaren. Kasiopeya stond als eerste in de wei om de andere paarden te verwelkomen na de opening, die ze gelukkig nog mee heeft mogen maken. Op 25 februari 2016 is zij overleden.

Sindsdien hebben wij tientallen paarden als gast mogen ontvangen en onze accommodatie en faciliteiten verder uitgebreid, alles vanuit de gedachte: het paard staat voorop. Wij zijn zelf volledig overtuigd van deze aanpak en zien dat dit ook aansluit bij de wensen van de eigenaren. We zijn er dan ook trots op dat sommige eigenaren hun paard al jaren aan ons toevertrouwen en soms ook meerdere paarden bij Paardenrusthuis en Zorgboerderij Van der Weijden hebben geplaatst (zie ook de pagina: De Bewoners).

Zoekt u ook een fijne rustplek voor uw paard of pony? We gaan graag met u in gesprek. Neem contact met ons op via stalvanderweijden@live.nl of telefonisch via 06 31 79 12 81.

Anneclaire van der Weijden & Don Roubos

Zeg het maar!

Geweldige plek 🙏🏻

Mijn lieve Tinker Adon (snorrie) staat nu een jaar bij Anne Claire en Don.

Zo ontzettend blij mee Adon heeft het super naar zijn zin.

Hij is blij met zijn mede bewoners. En de goede zorg elke dag weer🙏🏻

Sacha van Duijn

Paardenrusthuis van der Weijden

Half november 2021 is mij paard Wally verhuist van Sinderen naar het paardenrusthuis van der Weijden in Nieuwe Vennep

De KWPN is een Nederlands type sportpaard dat verbonden is aan het gelijknamige stamboek. De afkorting staat voor ‘Koninklijk Warmbloed Paard Nederland’. De fokkerij van dit ras heeft zich altijd gespitst op de bruikbaarheid van het paard. Voordat de paardensport populair werd rond het jaar 1970, selecteerde men dus grotendeels voor de functie op het boerenbedrijf. Hier kwamen de Groninger en d…

Teun