Paarden en pony’s die een goede, oude dag hebben verdient of jonge(re) dieren die door een aandoening ( tijjdenlijk ) arbeidsongeschikt zijn geworden, zijn bij ons van harte welkom. Maar het kan ook soms een ( tijdelijke )  oplossing zijn voor een eigenaardig die op reis moet of even niet in de gelegenheid is voor  paard of pony te zorgen. Wij nemen de volledige verzorging over. 

Onze accommodatie bestaat uit:

  • Loopstallen waar de paarden in groepen leven.
  • Paddocks die aansluiten aan de stallen waar de paarden het hele jaar rond, naar toe kunnen lopen.
  • Wielanden waar de paarden en pony’s naartoe kunnen zolang het weer / jaargetijden dat toelaat 
  • Buitenrijbaan 60 x 20 M waar ook gelongeerd kan / mag worden 
 

Paardenrusthuis van der Weijden

I.v.m. Leeftijd, blessures of een andere reden, kan het gebeuren dat reguliere pensionstallen niet meer goed aansluiten aan de wensen van een paard en eigenaar. Daar bieden wij een alternatief voor. Een stal waar bewegingsvrijheid, sociaal contact en volledige zorg voorop staan. Er is een omgeving gecreëerd waar een paard zich goed voelt. En de hele dag bezig kan zijn met o.a. eten van het 24 uur per dag aanwezige ruwvoer ( hooi ) rondscharrelen in de diverse paddocks en weilanden. Het plaatsen van je paard bij ons in het rusthuis betekend geen afscheid van je paard. Je bent op de dagelijkse openingstijden van harte welkom. En mag je, je paard uit de groep halen om een wandeling te maken door de polder, het geven van een poetsbeurt, of misschien wel even rijden in onze 60 x 20 m rijbaan. Omdat de dagelijkse verzorging voor je wordt gedaan, kun je als eigenaar wanneer je op stal ben volledig bezig hoeden met je paard. omdat het uitmesten voeren enz. allemaal door ons wordt verzorgt. Het geven van o.a. medicijnen wordt in opdracht en overleg gedaan met de eigenaar van het paard. 

Wij hanteren een “ALL IN TARIEF ”  voor de dagelijkse verzorging, de gehele dag volop ruwvoer ( hooi ), enten, mestonderzoek en ontwormen.